maandag 6 juli 2015

Bloedprikken, uitslag en gesprek Hematologie - VUmc

Vandaag, maandag 6 juli weer een afspraak op de polikliniek Hematologie van het VUmc voor bloedonderzoek en een gesprek met de internist/hematoloog dr Ellen Meijer.

Het bloedprikken ging net als de vorige keer met tweemaal prikken goed. Mijn linker arm heeft heel veel rust en een herstelperiode nodig.
De uitslagen van het bloedonderzoek blijven stabiel en goed (Hb 8.6, Trombocyten 215 en de Leukocyten 7.3). De uitslag van de leverfunctie blijft nog steeds iets te hoog, ALAT was nu weer 69. Het is nu wel duidelijk dat het met Graft versus Host heeft te maken. Ik gebruik geen zware medicijnen en drink geen alcohol.
De reactie van de GvH op mijn huid is de afgelopen 3 weken hetzelfde gebleven, zo af en toe heb ik last van rode vlekjes en witte schilfers die ook weer na enkele dagen verdwenen zijn. In overleg met de dokter voorlopig ook geen DLI (Donor Lymfocyten Infusie). Het is op dit moment overbodig en het kan de GvH alleen maar versterken.

De resterende uitslag van het beenmergonderzoek STR (Short Tandem Repeat) van 1 juni jl is nu bekend, deze is 100% donor. Over twee weken (21 juli) staat er weer een beenmergonderzoek gepland, deze keer weer een MRD bepaling en STR. Zie ook pdf bestand (Integrale diagnostiek van hematologische maligniteiten in bloed en beenmerg).
Op 21 juli a.s staat er weer een beenmergonderzoek gepland. Deze keer weer de MRD bepaling en de STR.

Voor de rest gaat het goed met mij, ik ben blij met het mooie weer van de afgelopen week, de warmte doet me goed. Om mijn huid te ontzien, vermijd ik wel de zon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten