dinsdag 21 juli 2015

Beenmergonderzoek nr 9

Vandaag, dinsdag 21 juli een afspraak op de polikliniek Hematologie van het VUmc voor bloedonderzoek, gesprek en een beenmergonderzoek met de internist/hematoloog dr Ellen Meijer.

Het bloedprikken ging weer eens totaal niet, er moesten twee personen aan de pas komen en na vier prikpogingen was het dan eindelijk gelukt om twee kleine buizen met bloed te vullen.
De uitslagen van het bloedonderzoek waren net als de vorige keer goed (Hb 8.6, Trombocyten 242 en de Leukocyten 8.5). De uitslag van de leverfunctie blijft nog steeds iets te hoog, ALAT was nu weer 64.

De reactie van de Graft versus Host op mijn huid is de afgelopen 2 weken hetzelfde gebleven, zo af en toe heb ik last van rode vlekjes en witte schilfers die ook weer na enkele dagen verdwenen zijn.
Wel heb ik twee weken geleden enkele ribben gekneusd, eerst dacht ik dat het met de GvD in de buik/lever te maken had, maar toen ik weer bij de fysiotherapie was begon het me te dagen dat ik de keer ervoor gevallen ben en bij het val breken waarschijnlijk mijn elleboog tegen mijn rechter ribben is aan gekomen. Erg lastig en pijnlijk moet ik zeggen.

Vandaag ook weer een beenmergonderzoek, deze keer weer een MRD bepaling en STR onderzoek.
Het is alweer mijn 8ste beenmergonderzoek vanaf september vorig jaar en mijn 9de totaal met het beenmergonderzoek van 2010 meegerekend.
De beenmergpunctie ging net als het bloedprikken niet van een leien dakje. Meerdere verdovingen en ook de punctie ging in twee keer. Voorlopig weer even rust, in september en december van dit jaar nog 'n onderzoek en volgend jaar in juni volgens het protocol.Over 5 weken (24 augustus) weer een nieuwe afspraak, mijn dokter gaat op vakantie en mijn lichaam is ook toe aan vakantie. Hopelijk gaat het bloedprikken dan weer in één keer goed. Tussendoor nog een bel afspraak met dr Otto Visser i.v.m de uitslag van het beenmergonderzoek.


UPDATE: 29 juli 2015

Vandaag een telefonische afspraak met dr Otto Visser i.v.m de uitslag van het beenmergonderzoek van jl dinsdag 21 juli, leukemie in remissie. De rest van de uitslagen zoals MRD en STR volgen nog.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten