zaterdag 1 november 2014

Start tweede chemokuur

Vandaag, zaterdag 1 november, 's ochtends met een 0 - 1 achterstand gestart met de tweede chemokuur. De samenstelling en volgorde is anders dan bij de eerste kuur op 27 september. Deze keer duurt de kuur zes dagen.
De samenstelling van deze chemokuur bestaat uit de volgende soorten chemo en medicijnen:

 • Cytarabine per infuus, 2300 mg opgelost in 540 ml NaCl 0,9%) in 3 uur, tweemaal daags van 1 t/m 6 november.
 • Daunorubicine per infuus, 140 mg opgelost in 105 ml NaCh 0,9 % in 1 uur op 1, 3 en 5 november.
 • Lenalidomide capsule, een maal daags 20 mg, 21 dagen.

 • Bij deze kuur is het nodig om profylactisch antibiotica te gebruiken om de infectiekans te verminderen. Verder nog een hele rits aan pilletje, capsules, oogdruppels en drankjes voor de misselijkheid, droge ogen, en een maagbeschermer.

 • Zofran vloeistof infuus 8 mg opgelost in 50 ml NaCl 0,9 %, 3 maal daags (tegen misselijkheid).
 • Nexium tablet 40 mg, een maal daags (maagbeschermer).
 • Dexamethason oogdruppels in beide ogen 1 druppel, twee maal daags (tegen droge ogen en irritatie).
 • Tobramycine drankje 12 ml, drie maal daags (AB mond).
 • Fluconazol capsule 50 mg, een maal daags (anti schimmel).
 • Ciprofloxacine tablet 500 mg, twee maal daags (AB).
 • Hypromellose oogdruppels, zonodig (kunstdruppels droge ogen).

 • Vanaf 7 november Broxil capsule 250 mg, vier maal daags (penicilline).  Op dit moment lig ik nog op een tweepersoonskamer samen met een jongen van 18 jaar. Hij heeft dezelfde diagnose als ik en ook de behandeling is vergelijkbaar met die van mij. Ook na de eerste chemokuur meteen de tweede chemokuur er achter aan, plus een stamceltransplantatie. Hij is bijna herstelt en mag waarschijnlijk volgende week maandag naar huis. Nog een overeenkomst met hem is dat we hetzelfde sterrenbeeld hebben.

  Maandag 3 november verhuis ik definitief naar een eenpersoonskamer, het zou eigenlijk al gisteren gebeuren, maar sommige dingen lopen nu eenmaal anders, ook omdat het weekend is i.v.m het schoonmaken van de kamer. De persoon die er nu ligt, heeft ook isolatieverpleging. De kamer moet dus grondig worden schoon gemaakt. Ik kijk er naar uit, ook omdat maandagochtend twee dagen chemo in mijn lichaam zit. Meestal beginnen dan de bijwerkingen actief te worden, zeker ook nu de dosering een flink stuk hoger ligt dan bij de eerste kuur. We zullen het zien en zullen het waarschijnlijk ook weer allemaal moeten ondergaan. Ik ben er weer klaar voor.

  Wordt vervolgd

  1 opmerking:

  1. Vraag om Pantoprazol, dit gaat op recept want mijn medicijn is niet zo goed voor de maag en drink een halve liter water / magere melk voor elke grote teen knoflook (sterke Spaanse met een rood velletje) welke je 3x per dag (zonder vel) fijn kauwt. Indien je dit samen met magere yoghurt in neemt is het makkelijk te doen. Eet je hierna een appel dan heb je geen slechte adem. Ik hoef niet meer aan mijn vrouw te vragen een appel te schillen, de grond is weer bijna egaal. Tuurlijk er zin nog veel problemen, maar het gaat steeds beter. Geef het door ;-)

   BeantwoordenVerwijderen