maandag 7 augustus 2017

Bloedprikken, uitslag en gesprek Hematologie - VUmc

Vandaag maandag 7 augustus bloedprikken en een gesprek met dr Morsink op de polikliniek Hematologie van het VUmc te Amsterdam.

Voor slechts twee buisjes bloed moest er twee keer geprikt worden, heb blijft tobben. Voor de uitslag en gesprek moest ik echt lang wachten, de dokter was weggeroepen voor een spoedgeval. Na drie uur wachten kwam de dokter me ophalen. De uitslagen van het bloedonderzoek van vandaag o.a Hemoglobine (Hb), Trombocyten, Leukocyten en Neutrofielen, zijn weinig veranderd ten opzichte van de vorige keer. Het is allemaal te laag en niet goed. Afgesproken dat ik a.s donderdag 10 augustus weer een bloedtransfusie krijg, ditmaal twee zakjes rode bloedcellen.

Van het beenmergonderzoek zijn nog niet alle uitslagen binnen, dus er kan ook nog geen definitieve conclusie worden getrokken wat nu de oorzaak/diagnose is. Men vermoed wel dat de MDS weer de kop op steekt waardoor de leukemie weer terug is, maar men weet nog niet wat de oorzaak is. Men wacht nog o.a op de uitslag van het cytogenetisch onderzoek. Pas als alles duidelijk is wat de oorzaak en het gevolg is, kan er een behandelplan opgesteld worden. De opname aan het einde van deze week is voorlopig verplaatst naar eind volgende week.

Volgende week dinsdag 15 augustus weer een afspraak bij dokter Ellen Meijer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten