maandag 14 september 2015

Bloedprikken, uitslag en gesprek Hematologie - VUmc

Vandaag, maandag 14 september weer een afspraak op de polikliniek Hematologie van het VUmc voor bloedonderzoek en een gesprek. Deze keer met de internist/hematoloog dr Otto Visser.

Met wat aanwijzingen ging het bloedprikken op mijn hand na twee pogingen goed. Het blijft moeilijk als je aders te dun zijn en erg diep liggen. Ik denk dat ik de laatste 14 jaar wel duizend keer geprikt ben.
De uitslag van het bloedonderzoek was als vanouds (zou ik bijna zeggen) stabiel en goed (Hb 8.5, Trombo's 242 en Leuko's 7.0).
Met de uitslag van de leverfuncties, met name de ALAT 52 en Bilirubine 10, was ik erg blij mee. De afgelopen twee weken 15 mg Prednison heeft gelukkig een positief effect op de waardes van de leverfuncties. Langzaam daalt de ALAT. De komende twee weken is de dosering voor de Prednison verlaagd van 15 mg naar 12.5 mg per dag. Ik hoop dat de Graft versus Host op deze manier niet erger wordt en beheersbaar blijft. Alleen mijn gewicht is de laatste drie weken met vijf kilogram toegenomen. Niet leuk, maar ja! Het is voor het goede doel zullen we maar zeggen. Hopelijk neemt het gewicht weer af als de Prednison weer is afgebouwd. Het gaat gelukkig weer de goede kant uit en alles bij alles mag ik niet klagen, één jaar na de diagnose van de meest ongunstige variant van AML zijn de resultaten na de SCT nog steeds goed. Hopelijk blijft de leukemie nu voor eeuwig weg.

De volgende keer, op dinsdag 29 september weer terug voor controle en ook weer een beenmergonderzoek.

2 opmerkingen:

  1. Wat ben ik blij te horen dat het beetje bij beetje weer de goede kant met jou op gaat. En dat de waardes dalen, en de medicatie langzaam maar zeker kan worden afgebouwd.

    Tja dat je iets bent aangekomen is misschien niet leuk maar die kilootjes gaan er ook wel weer vanaf, neem je tijd. Xx

    BeantwoordenVerwijderen