maandag 31 augustus 2015

Afspraak polikliniek Hematologie VUmc

Vandaag, maandag 31 augustus na een onrustige week weer een afspraak op de polikliniek Hematologie van het VUmc voor bloedonderzoek en een gesprek met de internist/hematoloog dr Ellen Meijer.

Het bloedprikken ging na twee pogingen goed. De dokter had gelukkig goed nieuws, de ALAT was weer behoorlijk gedaald, van 365 (vorige week maandag) naar 68 vandaag. Daar ben ik erg blij om, dan heeft de Prednison zijn werk goed gedaan afgelopen week. Het liefst zie ik een ALAT waarde kleiner dan 31, gezien op langere termijn een te hoge ALAT waarde kan zorgen voor littekenweefsel in de lever. Ook de Bilirubine was weer normaal, vorige week nog te hoog (namelijk 30) en vandaag 13.
De afspraak is nu dat ik nog twee weken Prednison blijf gebruiken, maar wel een lagere dosering, namelijk 15 mg per dag. Ondanks de vervelende bijwerkingen van de Prednison (o.a verhoogde hartslag, onrustig, hyperactief en ontzettende trek in eten met als gevolg weer gewichtstoename) heb ik dit er wel voor over.
De waardes van de leverfuncties zijn voor mij heel erg belangrijk. Zo mogen door de Graft versus Host niet te hoog of te veel afwijken gezien mijn verleden met een chronische leveraandoening en ook met het oog op de toekomst, namelijk de vaccinaties.

De uitslagen van het bloedonderzoek zijn nog steeds goed en stabiel (Hb 8.4, Trombocyten 299 en de Leukocyten 8.3). De uitslagen van de leveronderzoek op Hepatitis C en Hepatitis E zijn met hetgeen wat er vandaag voorhande was niet afwijkend met de laatste keer onderzoek op 24 april 2015, de uitslagen waren toen negatief.

Vandaag ook nog een afspraak en gesprek met de SCT-coördinator over hoe het met me gaat.
Over twee weken (14 september) weer terug voor controle en een gesprek. Voor de afwisseling ben ik weer eens bij dokter Otto Visser ingepland.


UPDATE: 7 september 2015

Vandaag kreeg ik via de mail de laatste uitslag van het Hepatitis E onderzoek. De Hepatitis E virus PCR is negatief, dat is dus goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten