donderdag 25 april 2019

Controle, hematologie

Vandaag donderdag 25 april weer op controle geweest op de polikliniek Hematologie, locatie VUmc van het Amsterdam UMC. Deze keer bij Marieke Schoordijk, Verpleegkundige Specialist.

Het bloedprikken ging gelukkig in één keer goed en al snel werd ik opgehaald voor de uitslagen, gesprek en een paar eenvoudige lichamelijke controles.
De uitslagen van het bloedonderzoek waren allemaal goed en keurig binnen de referentiewaardes, daar was ik wel blij om. De volgende keer word er gekeken of ik voldoende afweercellen heb aangemaakt na de vaccinatie (Prevenar 13) van 16 april.

Met mijn longen gaat het redelijk, de saturatie schommelt tussen de 89 en 91%. Mijn conditie gaat langzaam vooruit. Alleen merk ik nu wel dat kou en luchtverontreiniging er flink inhakt, ik moet dan veel hoesten en heb het dan snel benauwd. De uitslag van de longfunctie-onderzoek van 15 april jl was vergelijkbaar met de resultaten van vorig jaar augustus, deze waren toen slecht. Daarna is het wel weer verbeterd er daar ga ik nu ook vanuit dat het weer verbeterd.

Op 13 april was ik op controle bij de oogarts van het OMC Zaandam. In mijn rechteroog is beginnende staar geconstateerd. Verder moet ik goed blijven druppelen, mijn ogen zijn kurkdroog. In juni weer terug op controle, dan word er gekeken of er een staaroperatie op korte termijn moet worden uitgevoerd

De volgende afspraak is op 27 mei, bloedprikken en controle bij dr Ellen Meijer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten