dinsdag 29 maart 2016

Controle Hematologie - VUmc

Vandaag, maandag 29 maart weer een afspraak op de polikliniek Hematologie van het VUmc voor bloedonderzoek en een gesprek met dr Ellen Meijer, internist/hematoloog bij het VUmc.

Het bloedprikken ging gelukkig in één keer goed. Ook alle uitslagen van het bloed onderzoek waren deze keer goed (Hb 8.8, Trombo's 222 en Leuko's 10.9). De uitslag van de leverfuncties de ALAT was deze keer 37, dat was super goed nieuws. Eindelijk is de ALAT gedaald naar een normale waarde, daar ben ik wel blij om.

De afgelopen 4 weken wel nog steeds veel last van Graft versus Host, met name de huid heeft het nog steeds zwaar te verduren. Veel rode vlekken, soms erg branderige en jeuk. Verder nog steeds de nodige pijntjes, soms is het net of er een grote vrachtwagen over je heen is gereden, vooral het bovenlichaam voelt dan beurs aan.

Vandaag ook weer een nieuw recept Zolpidem (slaapmedicatie) gekregen. Deze keer voor vier maanden omdat ik binnenkort voor drie maanden op vakantie ga naar Zuidoost Azië. Voor die tijd nog een keer op controle, dan krijg ik ook een brief mee in het Engels waarin mijn diagnose/ziektes/aandoeningen/behandelingen/medicatie zijn opgetekend. Verder ook nog recepten voor antibiotica voor hoge koorts (Tavanic) en blaasontsteking (Nitrofurantoine), je weet het maar nooit in een tropisch land wat je op kunt lopen. Gelukkig ben ik nu op één vaccinatie (Pneumo 23) na helemaal klaar met het vaccinatie-programma na de stamceltransplantatie. Met de Co-trimoxazol mag ik nu ook helemaal mee stoppen, volgens de dokter ben ik nu door de vaccinaties voldoende beschermt.

De volgende afspraak voor bloedprikken is op maandag 11 april, hopelijk zijn de uitslagen van het bloedonderzoek net zo mooi als vandaag.

2 opmerkingen: