dinsdag 5 januari 2016

Afspraak Hematologie en SCT-coördinator - VUmc

Vandaag, dinsdag 5 januari mijn eerste afspraak in het nieuwe jaar op de polikliniek van het VU medisch centrum in Amsterdam met internist/hematoloog dr Ellen Meijer en Ans Nijntjes (stamceltransplantatie-coördinator).

Het bloedprikken (bovenop de hand) ging redelijk in twee etappes goed. Vandaag ook extra geprikt op Vitamine B12, Vitamine D en de afweercellen.

De uitslagen van het bloedonderzoek waren goed (Hb 9.0, Trombocyten 253 en de Leukocyten 8.4) en ook de schildklier. Alleen de ALAT was weer iets gestegen van 50 naar 56. Ik moet accepteren dat de leverwaardes blijven schommelen. Hopelijk de volgende keer weer gedaald. De prednison kan ik de komende tijd afbouwen van 7.5 naar 5.0 mg per dag. Verder was ik ook geprikt op ferritine, de uitslag was aan de hoge kant, namelijk 979. De normale waardes zijn lager dan 300. Nu is er dus sprake van ijzerstapeling(ziekte) in het bloed. De dokter vertelde dat dit vaak voorkomt na de chemotherapie met veel bloedtransfusies. Hopelijk daalt de waarde de komende tijd, dit verklaard misschien waarom mijn leverwaardes zo schommelen, dus de Graft versus Host hoef in deze niet altijd de oorzaak te zijn. Teveel aan ferritine kan door aderlating worden opgelost.

Op 14-12-2015 geprikt op (follow-up Mprot) het IgM, deze is gelukkig gedaald ten opzichte van een jaar geleden, toen 2.5 en nu 2.0. Ook alle uitslagen van het beenmergonderzoek zijn goed. Met toestemming van de dokter kan ik nu eindelijk mijn vliegticket naar Thailand boeken. De planning is dat ik van half april t/m half juli, tussen de derde en vierde vaccinatie met vakantie naar Thailand ga.

Vandaag dus ook een afspraak met de stamceltransplantatie-coördinator. Ze heeft me uitgelegd hoe het vaccinatie-programma er uitziet en ik kreeg een schema mee en alle (vaccin) recepten. Deze heb ik vandaag bij de apotheek van de polikliniek van het VUmc besteld, volgende week dinsdag kan ik alles ophalen en thuis in de koelkast bewaren. Mijn eerste afspraak voor de eerste drie vaccin (Prevenar 13, Infanrix-Hexa en Neisvac) heb ik op 20 januari. Daarna op 19 februari (Prevenar 13, Infanrix-Hexa), 21 maart (Prevenar 13, Infanrix-Hexa) en de laatste prik op 20 juli (Pneumo 23).
Voor mijn reis naar Thailand hoef ik alleen nog bij de GGD langs te gaan voor een nieuwe Hepatitis A vaccinatie.

Ik ben blij dat het goed gaat en dat de bloedwaardes nu bijna een jaar goed en stabiel zijn. Alleen de polyneuropathie blijft vervelend, gelukkig heb ik iets leuks om naar uit te kijken.
Over vier weken op maandag 2 februari 2016 weer een nieuwe afspraak, bloedonderzoek en gesprek bij de internist/hematoloog dr Ellen Meijer.


UPDATE: 19 januari 2016

Vandaag nog enkele uitslagen via de email gekregen, Afweercellen (CD4) = 460, Vit B12 = 225 en Vit D = 39, alleen de Vitamine D uitslag is iets te laag (zou >50 moeten zijn). De andere uitslagen zijn voldoende en goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten