woensdag 14 oktober 2015

Controle polikliniek Hematologie VUmc

Vandaag, woensdag 14 oktober weer een afspraak op de polikliniek Hematologie van het VUmc voor bloedonderzoek en een gesprek. Deze keer weer met dr Otto Visser, internist/hematoloog bij het VUmc.

Het was deze keer behoorlijk druk op de polikliniek Hematologie van het VUmc, naast de vertrouwde gezichten van de mede lotgenoten vandaag ook twee bekende Nederlanders gespot.
Het bloedprikken op mijn hand ging gelukkig in één keer goed, het was deze keer wel erg pijnlijk.

De uitslagen van het bloedonderzoek waren goed (Hb 9.3, Trombo's 254 en Leuko's 10.0).
De uitslag van de leverfuncties, met name de ALAT ( 62), blijft een beetje hetzelfde ondanks de Prednison. Voorlopig moet ik doorgaan met de Prednison, 10 mg per dag. De Graft versus Host blijft op deze manier beheersbaar. Wel mijn huid goed blijven controleren op rode vlekjes en bultjes en ook blijven insmeren met een vette zalf.

Het is nu wel te merken dat het een stuk kouder is geworden, overdag en vooral 's nachts. De polyneuropathie laat zich weer van zijn vervelende kant zien. Ook heb ik voor het eerst na de stamceltransplantatie last van een beginnende verkoudheid (snotteren en keelpijn). Volgens de dokter is mijn afweersysteem 10 maanden na de stamceltransplantatie wel weer op peil (maar niet voldoende omdat ik nog niet gevaccineerd ben), wel moet ik alert blijven en bij het ophoesten van groene slijm en koorts meteen bellen. In november wordt er bloed geprikt (CD4-bepalingen) om definitief te bepalen of de vaccinatie begin januari gestart kan worden. De dokter is tevreden met hoe het nu gaat, hij kent mij al heel lang en 'n jaar geleden hing de vlag er heel anders voor.

De uitslagen van het beenmergonderzoek waren nog niet allemaal bekent, alleen de STR. Deze was 90 tot 100 %, meer dan 95 % donor. De MRD volgt nog. Verder was de uitslag om te kijken of de leukemie nog steeds in remissie is, niet volledig. Dit kwam omdat de vlokken niet goed van kwaliteit waren omdat waarschijnlijk het bloed te dik was en te snel stolde. In december weer een nieuwe poging.

De volgende keer op maandag 26 oktober terug voor controle, dan weer bij dr Meijer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten