maandag 4 mei 2015

Controle polikliniek Hematologie VUmc

Vandaag, maandag 4 mei weer een afspraak op de polikliniek Hematologie van het VUmc voor bloedonderzoek en natuurlijk een gesprek met de internist/hematoloog dr Meijer.

Ik blijf me verbazen, het bloedprikken ging weer in één keer goed. Het aanprikken was wel pijnlijker dan ik gewent ben, waarschijnlijk een zenuw geraakt.

De uitslagen van het bloedonderzoek waren wederom goed (Hb 8.6, Hematocriet 0.40, Trombocyten 258 en de Leukocyten 8.0). Ik was blij om te horen dat de leverfunctie ook weer verbetert is, ALAT was 158 en is nu 65. Het gaat weer de goede kant uit met mijn lever. De uitslag van het Hepatitis C onderzoek is negatief, dus niet aantoonbaar. De uitslag van Hepatitis E volgt nog. Ik ben blij dat de lever gespaard blijft wat de Graft versus Host betreft. Als je dan toch met Graft versus Host te maken heb, heb ik liever dat het aan de buitenkant (de huid) zichtbaar is dan dat het inwendig (darmen en lever) is, wat meestal pijn in de buik betekent.
Tot nu toe heb ik af en toe wat rode vlekjes en witte schilfers die ook weer na enkele dagen verdwenen zijn. Verder is mijn huid, met name mijn benen extreem droog. Gelukkig heb ik geen jeuk.

Over twee weken heb ik weer een afspraak, dan staat er ook weer een beenmergonderzoek gepland, deze stond eigenlijk op 1 juni, maar is nu twee weken naar voren geschoven. Eind juni volgt, als de Graft versus Host niet dusdanig verergerd (zodat ik weer Prednison moet gaan slikken), ook weer een Donor Lymfocyten Infusie (DLI).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten