vrijdag 22 augustus 2014

Telefonisch evaluatie medicijnen (magnesiumhydroxide)

Vandaag vrijdag 22 augustus 2014 een telefonisch evaluatie betreffende de magnesiumhydroxide kauwtabletten met mijn neurologe dr M. Visser van het VUmc.

Bij het afhalen van het recept bij de apotheek van het VUmc op 14 juli vroeg de apotheker waarvoor het was. Ik vertelde dat het voor de kramp in de handen, voeten en benen was. De apotheker vertelde dat magnesiumhydroxide meer voor krampen in de buik/darmen is en niet zo zeer voor de spieren. Daarvoor kun je het beste magnesiumcitraat nemen. Magnesiumhydroxide en magnesiumcitraat wordt NIET vergoed door de Zorgverzekeraar, je moet het dus zelf betalen, nou lekker dan.

Ik moet zeggen dat de magnesiumhydroxide kauwtabletten nauwelijks effect hadden op de kramp in mijn handen, voeten en benen, ik heb er nog steeds last van, weliswaar ietsje pietsje minder hevig. Waar ik wel veel meer last van had was van winderigheid, erg vervelend moet ik zeggen.

Dr M. Visser was via mijn patiëntengegevens van het VUmc alreeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom de bloedonderzoeken en verdere afspraken. Wat de krampen betreft, ga ik deze keer de magnesiumcitraat in drankvorm uitproberen. De dokter laat een recept achter bij de balie omdat ik a.s maandag toch weer op de polikliniek van het VUmc moet zijn. Ik zal dan ook weer een telefonische afspraak met haar inplannen om over een maand de resultaten te evalueren. Hopelijk heb ik nu wel baat bij het gebruik van magnesiumcitraat wat de krampen betreft.

Wordt weer vervolgd.


UPDATE: 27 augustus 2014

Vandaag het nieuwe recept (Magnesiumsulfaat drank 25%) opgehaald, afgelopen maandag helemaal vergeten.
Het is deze keer een drankje en moet er dagelijks 1 milliliter van innemen. Ik kreeg er speciaal een spuitje van 1 milliliter bij om de vloeistof op te trekken. Ik ben benieuwd of dit beter werkt.

1 opmerking: